EUROOPPAPatenttiasiamies,
Toimitusjohtaja


Janne

Janne Aaltonen on Moosedog Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja. Ennen patenttitoimisto Moosedog Oy:tä hän toimi CVON Innovations Ltd:n toimitusjohtajana, jossa hän rakensi ja kaupallisti johtavan mobiilimarkkinoinnin patenttiportfolion. Janne oli mukana myös ensimmäisen mainontapohjaisen matkapuhelinoperaattorin, Blyk:in, perustamisvaiheessa. Ennen yrittäjänuraa Janne toimi Nokian Venture Organisaatiossa liiketoimintajohtajana. Nokiassa Janne oli yksi mobiilitelevisioliiketoiminnan pääinnovaattoreista ja perustajista. Janne väitteli tietoliikenneverkoista (broadcast ja multicast) 2004 ja on keksijänä yli 200 keksinnössä. Hänet valittiin vuoden insinööriksi vuonna 2007.

Innovaatio-
asiantuntija


Juha

Juha Salolla on useiden vuosien kokemus tietoliikennealalta, lääketieteellisistä laitteista sekä yleisesti uusyritystoiminnasta. Juha on mm. kerännyt useita rahoituskierroksia start-up:eille sekä suojannut ja innovoinut useita konsepteja.

Ennen patenttitoimisto Moosedog Oy:lle siirtymistä Juha perusti TactoTek Oy:n ja toimi yrityksen toimitusjohtajana. Ennen start-up uraa Juha toimi liiketoimintajohtajana Nokian Venture organisaatiossa. Nokiassa Juha oli useiden palveluliiketoimintojen perustaja ja keskeinen innovaattori, mukaan lukien mobiilitelevisio.

Juha on tekniikan lisensiaatti digitaalisen kuvankäsittelyn alalta. Hän on mukana keksijänä yli 200 patenttihakemuksessa.

Eurooppa-
patenttiasiamies


Kaisa

Kaisa Suomisella on yli 20 vuoden kokemus aineettomien omaisuuksien suojauksesta.

Ennen Moosedog Oy:tä Kaisa toimi patenttiasiamiehenä Berggren Oy:ssä yli 15 vuoden ajan. Tänä aikana hän toimi lisäksi viiden vuoden ajan Turun Patenttitoimiston toimitusjohtajana. Kaisa on lisäksi toiminut teollisuudessa patenttiasiamiehenä sekä pienissä että suurissa yrityksissä Suomessa ja ulkomailla.

Kaisa on aktiivinen uusien patenttiasiamiesten kouluttaja. Kaisa mm. järjestää Eurooppapatenttiasiamiestutkintoon liittyvää koulutusta Ceipi-kursseilla. Lisäksi Kaisa kuuluu tiimiin, joka päivittää säännöllisesti Wolters Kluwerin julkaisemaa kirjaa “Visser’s Annotated European Patent Convention”.

Kaisa on ollut Eurooppapatenttiasiamies vuodesta 2003 ja hän on materiaalitekniikan diplomi-insinööri. Näiden lisäksi Kaisa on suorittanut epi/Ceipi ”Patent Litigation in Europe” kurssin (2006-2007), sekä kurssin UPC-osan (2014).

EU-tavaramerkkiasiamies,
IPR-lakimies


Jarmo

Jarmo Talvitie on toiminut immateriaalioikeuksien alalla lähes 20 vuotta. Tästä ajasta hän työskenteli noin 16 vuotta eri tehtävissä Berggren Oy:ssä, jossa hän toimi mm. IPR-lakimiehenä (hoitaen esimerkiksi tavaramerkki- ja patenttioikeudenkäyntejä), EU-tavaramerkkiasiamiehenä sekä noin kahdeksan vuoden ajan yhtiön tavaramerkki- ja lakiosaston osastopäällikkönä. Hänellä oli aktiivinen rooli myös yhtiön sähköisen palvelun rakentamisessa.
Moosedog Oy:n asiakkaita Jarmo on palvellut IPR-asioissa vuodesta 2014 alkaen.

Innovaatiometsästäjä,
rahoitusekspertti


Timo

Timo Lahnalammella on pitkä kokemus ICT-alalta, kulutuselektroniikasta sekä tietoliikennetekniikasta. Timo on ollut avainrooleissa tutkimus- ja tuotekehitystehtävistä myyntiin ja markkinointiin. Yhtenä erikoisalana on videopalveluliiketoiminnan ja -tekniikan tunteminen. Timo on toiminut Euroopan Unionin rahoittamien ICT-projektien asiantuntijana tukien PK-yrityksiä EU-rahoitusjärjestelyissä sekä Business Finlandin (ex Tekes)-rahoituksessa. Jos haluat apua esimerkiksi Business Finlandin Innovaatiosetelin hakemisessa, ota yhteyttä Timoon.

patenttiasiamies


mikk

Mikk Putkilla on yli 17 vuoden kokemus patenteista. Hän on neuvonut satoja teknologia- ja startup-yrityksiä IP-asioissa ja suorittanut tuhansia tunteja patentti-, tavaramerkki- ja designhakuja.
Hän on mentorina startup-ohjelmissa, luennoitsija IP-seminaareissa ja vieraileva luennoitsija Tarton yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.
Ennen Moosedogiin liittymistä hän oli Viron patenttiviraston yhteistyökumppani ja hän on Liettuan IP-asianajotoimiston Metidan kumppani. Hän on myös perustanut englantilaisen startup-yrityksen CrowdIPR, joka on kehittänyt teknologia- ja patenttitutkimusohjelman ja myöhemmin toisen startupin, joka kehitti IP-auditoinnin ja riskienarviointityökalun.