Henkilöt

Moosedogin asiantuntijatiimillä on yli 70 vuoden edestä kokemusta innovaatioiden ja brändin suojaamisesta erikokoisille, -muotoisille ja eri aloilla toimiville yrityksille. Me Moosedogilla olemme päässeet seuraamaan lähietäisyydeltä asiakkaidemme kehittymistä pienistä startupeista suuriksi maailmanvalloittajiksi – tässä innostavassa prosessissa innovaatiot ja niiden suojaaminen ovat olleet suuressa roolissa.

Moosedog on perustajajäsen kansainvälisessä Aalbun-verkostossa. Verkoston ansiosta hoidamme patentointiin liittyvät asianne kustannustehokkaasti miltei kaikkialla maailmassa.

Janne

Eurooppapatenttiasiamies, Toimitusjohtaja

Janne Aaltonen on Moosedog Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja. Ennen patenttitoimisto Moosedog Oy:tä hän toimi CVON Innovations Ltd:n toimitusjohtajana, jossa hän rakensi ja kaupallisti johtavan mobiilimarkkinoinnin patenttiportfolion. Janne oli mukana myös ensimmäisen mainontapohjaisen matkapuhelinoperaattorin, Blyk:in, perustamisvaiheessa. Ennen yrittäjänuraa Janne toimi Nokian Venture Organisaatiossa liiketoimintajohtajana. Nokiassa Janne oli yksi mobiilitelevisioliiketoiminnan pääinnovaattoreista ja perustajista. Janne väitteli tietoliikenneverkoista (broadcast ja multicast) 2004 ja on keksijänä yli 200 keksinnössä. Hänet valittiin vuoden insinööriksi vuonna 2007.

Anu

Eurooppapatenttiasiamies

Anu Maasik on työskennellyt patentointialalla viimeiset 8 vuotta. Hän on saanut eurooppalaisen patenttiasiamiehen pätevyyden vuonna 2018 ja Viron patenttiasiamies hän on ollut vuodesta 2016. Ennen siirtymistään Moosedogiin Anu työskenteli Viron patenttivirastossa AAA Legal Services. Anu nauttii asiakkaiden neuvonnasta innovaatioiden suojaamisessa ja patenttihakemusten laatimisessa/patenttien haastamisessa tekniikan eri alueilla. Hänellä on diplomi-insinöörin tutkinto kemian ja ympäristöteknologian tieteissä Tallinnan teknillisestä yliopistosta ja hän on osallistunut useisiin erilaisiin koulutusohjelmiin, jotka koskevat Euroopan patenttilakia. Anu on jäsen epi:ssä (Institute of Professional Representatives before the European Patent Office), AIPPI:ssä (International Association for the Protection of Intellectual Property) ja Viron kauppakamarin patenttiasiamiesten koelautakunnassa.

Juha

Innovaatioasiantuntija

Juha Salolla on useiden vuosien kokemus tietoliikennealalta, lääketieteellisistä laitteista sekä yleisesti uusyritystoiminnasta. Juha on mm. kerännyt useita rahoituskierroksia start-up:eille sekä suojannut ja innovoinut useita konsepteja.

Ennen patenttitoimisto Moosedog Oy:lle siirtymistä Juha perusti TactoTek Oy:n ja toimi yrityksen toimitusjohtajana. Ennen start-up uraa Juha toimi liiketoimintajohtajana Nokian Venture organisaatiossa. Nokiassa Juha oli useiden palveluliiketoimintojen perustaja ja keskeinen innovaattori, mukaan lukien mobiilitelevisio.

Juha on tekniikan lisensiaatti digitaalisen kuvankäsittelyn alalta. Hän on mukana keksijänä yli 200 patenttihakemuksessa.

Aliisa

Immateriaalioikeuksien asiantuntija

Aliisa Siivonen (LL.M. Law and Technology) on nuori, intohimoinen immateriaalioikeuksien asiantuntija, jolla on kansainvälinen oikeudellinen tausta. Hän on opiskellut Viron Tallinnan yliopistossa ja Hollannin Tilburgin yliopistossa ja työskennellyt Euroopan neuvoston Internet Governance yksikössä ennen siirtymistään Moosedogiin. Teollis- ja tekijänioikeuksien lisäksi hänellä on erityistä asiantuntemusta liikesalaisuuksista. Vapaa-ajallaan Aliisa nauttii pelaamisesta, matkustamisesta ja hyvistä viineistä ja oluista.

Mikk

Patenttiasiamies

Mikk Putkilla on yli 17 vuoden kokemus patenteista. Hän on neuvonut satoja teknologia- ja startup-yrityksiä IP-asioissa ja suorittanut tuhansia tunteja patentti-, tavaramerkki- ja designhakuja.
Hän on mentorina startup-ohjelmissa, luennoitsija IP-seminaareissa ja vieraileva luennoitsija Tarton yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.
Ennen Moosedogiin liittymistä hän oli Viron patenttiviraston yhteistyökumppani ja hän on Liettuan IP-asianajotoimiston Metidan kumppani. Hän on myös perustanut englantilaisen startup-yrityksen CrowdIPR, joka on kehittänyt teknologia- ja patenttitutkimusohjelman ja myöhemmin toisen startupin, joka kehitti IP-auditoinnin ja riskienarviointityökalun.

Ruchi

Patenttiasiamies

Ruchilla on yli 13 vuoden kokemus immateriaalioikeuksien alalta. Hän on valmistunut tietotekniikan ja tekniikan alalta Indian Institute of Technology Kanpurista (Intia), ja on rekisteröity intialainen patenttiasiamies.
Ruchi on keskittynyt pääasiassa tietotekniikkaan, optiikkaan, elektroniikkaan ja mekaniikkaan liittyvien patenttihakemusten laatimiseen ja patenttien haastamiseen. Hän käsittelee erilaisia keksintöihin liittyviä näkökohtia aina patenttihakemusten laatimisesta ja välipäätösvastausten valmistelusta asiakkaiden neuvontaan patentoitavuudesta, patenttien voimassaolosta ja patenttioikeuksien loukkaamista koskevissa kysymyksissä. Hän on osallistunut myös patenttiasiamiesten koulutukseen.
Työn ulkopuolella Ruchin kiinnostuksen kohteisiin kuuluu ruoan ja ravitsemuksen oppiminen, luonnossa kävely, pyöräily ja puutarhanhoito.

Juha L

Innovaatioasiantuntija,
patenttiasiamies

Juha Lempinen on innovaatioasiantuntija ja rekisteröity patenttiasiamies. Hän auttaa asiakkaitamme IPR-strategiassa, toiminnanvapausselvityksissä ja patenttien kaupallistamisessa. Juhalla on asiantuntemusta konsultoida yrityksiä tutkimus- ja kehitysprojekteissa ja julkisesti rahoitetuissa hankkeissa. Toimeksiantojen lisäksi Juha luennoi IPR- asioissa ja osallistuu asiakkuuksien hallintaan ja kehittämiseen.

Ennen Moosedog Oy:tä Juha on työskennellyt tutkimus- ja kehitystehtävissä, patenttiasiamiehenä ja in-house patenttiasiantuntijan tehtävissä yli 10 vuotta. Hänellä on patentointikokemusta ajoneuvoteknologioista, mukaan lukien autonominen ajaminen, lohkoketjut, valaistus, langaton lataus, tehomuuntimet, navigointi, telematiikka ja sähköajoneuvojen (EV) akut.

Juha on koulutukseltaan fyysikko ja hänellä on tekniikan jatkotutkinto tehoelektroniikan alalla.

Timo

Innovaatiometsästäjä, rahoitusasiantuntija

Timo Lahnalammella on pitkä kokemus ICT-alalta, kulutuselektroniikasta sekä tietoliikennetekniikasta. Timo on ollut avainrooleissa tutkimus- ja tuotekehitystehtävistä myyntiin ja markkinointiin. Yhtenä erikoisalana on videopalveluliiketoiminnan ja -tekniikan tunteminen. Timo on toiminut Euroopan Unionin rahoittamien ICT-projektien asiantuntijana tukien PK-yrityksiä EU-rahoitusjärjestelyissä sekä Business Finlandin (ex Tekes)-rahoituksessa. Jos haluat apua esimerkiksi Business Finlandin Innovaatiosetelin hakemisessa, ota yhteyttä Timoon.